Bitcoin-frygt skubber centralbanker mod digitale valutaer

Bank for International Settlements (BIS) udgav en nylig rapport, hvor du kan se frygt for Bitcoin som en reel grund til, at banker ønsker digitale valutaer. Centralbankens digitale valuta er et koncept, der gradvis har været uundgåeligt.

Dette er en ny form for legaliseret valuta, som centralbanker vil udstede digitalt. Denne model bruger autoriserede eller centraliserede distribuerede hovedbøger.

Mange lande undersøger allerede eller lancerer en national elektronisk valuta svarende til Bitcoin, men BIS-dokumentet har forklaret, at centralbanker lider af kryptofobi. Dette er grunden til, at de involveres i centralbankens digitale valutaer (CBDC’er).

BIS er en organisation, der understøtter nationale centralbanker. De banker, der er en del af Federal Reserve-rapporten, er Bank of Japan, Den Europæiske Centralbank, Bank of Canada, den schweiziske nationalbank, Sveriges centralbank; Sveriges Riksbank og The Bank of England.

Centralbanker mister kontrol

Banker vurderer fortsat CBDCs konceptuelle effektivitet og hvordan de kan støtte centralbanker med offentlige politikker.

En central bekymring for centralbanker er at miste kontrollen med betalingssystemet. For dem er dette system i fare, hvis kryptokurver som Bitcoin vedtages.

Den private sektors rolle med digitale valutaer og Bitcoin

Centralbanker søger virtuelle valutaer, der enten er billige eller gratis at bruge, og som ikke skader landets finansielle stabilitet.

Derudover afslører rapporten også, at de ønsker, at kryptokurver som Bitcoin skal eksistere sammen med andre lovlige tilbud som kontanter.

Centralbanker ønsker ikke, at disse digitale valutaer gør kontanter forældede, men begge kan bruges normalt. BIS mener, at virtuelle valutaer kan tilbyde mere effektive, modstandsdygtige og avancerede betalingsmetoder.

Centralbanker skal spille en rolle, der er passende for den private sektor, samtidig med at de er innovative og konkurrencedygtige.

Korea til at begynde cirkulationsfasen af ​​digitale valutaer.

Asiatiske lande som Kina og Sydkorea er allerede tættere på at lancere deres digitale valutaer som Bitcoin. Korea har meddelt, at dets virtuelle valuta begynder at cirkulere over hele landet i 2021.

På den anden side har Japan sagt, at det ikke er interesseret i at lancere en kryptovaluta. Ifølge en nylig rapport har regeringen ikke planer om at udstede digitale valutaer fra centralbanken.

18. Oktober 2020