Het Uniswap-effect leidt tot een gemiddelde winst van 208% voor bepaalde penningen.

En onderzoekers suggereren dat het verrassend gemakkelijk te voorspellen is, als je weet waar je naar moet zoeken.

Een rapport van crypto data provider, Cross Angle, beweert dat penningen die voor het eerst op Uniswap worden gebruikt, gemiddeld 208% rendement opleveren als ze eenmaal op de lijst van grote gecentraliseerde beurzen staan.

In het verleden was er veel gezegd over het „Coinbaseffect“ en het Bitcoin System, waarbij de prijs van een penning naar verluidt snel stijgt als deze eenmaal door een van de eerstgenoemde beurzen is genoteerd. Deze keer is het echter naar verluidt een combinatie van noteringen die resultaten oplevert. De auteurs van het rapport hebben een aantal penningen onderzocht die op een grote gecentraliseerde beurs zijn beland nadat ze al door de decentrale Uniswap-beurs waren genoteerd. Zij concludeerden:

„Het gemiddelde rendement voor topprojecten van Uniswap die met succes op CEX’s landen is een duizelingwekkende +208% (YFI, YFII, REN, RSR, ZAP, AMPL, OM, BAL, SNX, UMA). De symbolische prijs, het volume, het aantal portemonnees en het aantal actieve portemonnees zijn drastisch gestegen.
Volgens Cross Angle, is de grootste winnaar een gedecentraliseerde stalmunt genaamd „Voorbehouden rechten“, die meer dan 700% heeft gewonnen.

Aangezien de auteurs hun methodologie niet volledig onthullen binnen het rapport, is het onduidelijk of deze rendementen op jaarbasis zijn, of op een andere manier zijn bepaald.

Eerder vandaag heeft Uniswap haar governance token vrijgegeven, waarbij duizenden gebruikers zich onmiddellijk hebben aangemeld om hun vrije UNI’s te claimen.

20. September 2020