Hva er Bitcoin Exchange-omsatt krypto, og hvilken innvirkning kan det ha?

18. juni kunngjorde ETC Group og HANetf noteringen av et nytt børshandlet Bitcoin-investeringsbil – kalt Bitcoin Exchange Traded Crypto (BTCE) – på den tysk-baserte Xetra- børsen.

Men hva er egentlig BTCE?

Og hvilken potensiell innvirkning kan dette nye børshandlede produktet ha på det større kryptomarkedet?

Hva er BTCE?

I hovedsak er BTCE et nytt investeringsmiddel – i likhet med et børshandlet fond (ETF). Den sporer prisutviklingen på bitcoin (BTC) og hevder å være verdens første sentralt clearede Bitcoin børshandlede handelsvare (ETC).

Den BTCE er 100% støttet av “fysisk” Bitcoin, handler på Deutsche Börse ‘s Xetra veksling og er denominert i euro.

Det er også den første cryptocurrency ETC på HANetfs plattform for hvit etikettutvekslet handel (ETP), ifølge en pressemelding delt av Xetra.

BitGo fungerer som depot for ETC Group og Deutsche Boersees Eurex Clearing-tjeneste håndterer sentral clearing, som fjerner bilateral motpartsrisiko for BTCE-investorer.

ETC-konsernsjef Bradley Duke sa:

“BTCE gir transparens og investorbeskyttelse som regulatorer og institusjonelle investorer krever til verden av bitcoin. Investorer får fordelene av å handle og eie bitcoin gjennom en regulert sikkerhet, mens de har muligheten til å innløse bitcoin hvis de velger. ”

Michael Krogmann, styremedlem på Frankfurt børs , uttalte,

“Med det nye produktet kan investorer enkelt delta i ytelsen til Bitcoin-prisen uten å måtte bruke uregulerte krypto-handelsplattformer. Separat infrastruktur, for eksempel en krypto lommebok, er ikke nødvendig. “

Han la til

„Med verdens første sentralt rensede bitcoin ETN, setter vi også nye standarder for etterhandelen av produkter på cryptocurrencies.“

Hvilken innvirkning kan vi forvente?

De som forventer et stort sprut i bitcoin-prisene etter kunngjøringen om det nye BTCE-produktet, vil ha blitt skuffet, ettersom markedet stort sett ikke var bevegd av nyhetene. Noen forventet imidlertid ikke mindre.

Mens BTCE faktisk er en bitcoin ETF , er den først og fremst rettet mot detaljinvestorer og er foreløpig bare tilgjengelig i Tyskland, Østerrike, Italia og Storbritannia.

Det betyr at større Wall Street-investeringsselskaper som kan forventes å hoper seg inn i en amerikansk-basert Bitcoin ETF (og dermed øke prisen på bitcoin), ikke vil investere i den Xetra-noterte BTCE.

Mens Storbritannia og Tyskland har betydelige detaljister for investorer, har mange investorer i begge nasjoner allerede direkte eksponering for bitcoin. Og å kjøpe bitcoin gjennom en bitcoin-app er generelt sett enklere enn å registrere deg for en online meglerkonto for å kjøpe verdipapirer.

BTCE kommer også med en årsavgift på 2%, noe som gjør det dyrere å ha børshandlet bitcoin enn fysisk bitcoin.

Imidlertid, i bytte mot det gebyret, får investorene mange fordeler. For en start trenger de ikke å administrere sine egne private nøkler eller håndtere noen av de andre tekniske aspektene som vanligvis er forbundet med kjøp og lagring av bitcoin.

I tillegg er BTCE regulert og sentralt klarert, noe som reduserer risikoen for å tape penger på grunn av faktorer utenfor, for eksempel vekslingshack eller motpartsforstyrrelser.

Derfor vil vi sannsynligvis se etterspørselen etter dette nye bitcoin-produktet øke.

Når det er sagt, på dette stadiet er det lite sannsynlig at det er nok interesse for produktet til å flytte BTC-priser på noen meningsfull måte. Uansett, hvis flere produkter som dette skulle rulles andre steder, kan det endre seg raskt.

28. Juni 2020